2015. május 21., csütörtök

Harmadik fejezet - Sztárpalánta

/Brynn Carrington/

- Te szerencsétlen! Nézd meg mit műveltél! - kel ki magából Evelyn, az egyik lány, aki szintén a bárban dolgozik.
Hosszú szőke haja hullámokban omlik vállaira, miközben dühtől csillogó égszínkék szeme szikrákat szór. Hogy miért is? Ó, ez egyszerű! Az előbb véletlenül leborítottam vérvörös koktélruháját a fantámmal, így az ölébe borult az egész. Mentségemre szóljon, hogy egy buckán ment át a kocsi!
- Nem az Ő hibája, hagyd már Evelyn! - szól rá Ivy, aki a sofőrünk mellől csitít mindenkit, akire ráfér.
- De leöntötte a ruhámat! Hogy fogok így találkozni a hírességekkel? - nyafog.
- Nem mondták még neked, hogy mennyire szőke vagy? Nézz már magadra! Nem celebekkel fogunk találkozgatni, hanem megbízásunk van! - kiabál a mögöttem lévő sorból a sötét hajú Mia, de látszólag elvetette a sulykot, ugyanis Evelyn mérgében átmászik az üléseken, és elkezdik egymást tépdesni.
Kezdődik... megint. A kék fülhallgatómat gyorsan előszedem, és a hangerőt is a maximumra tekerem, hogy ne halljak egy árva mukkot sem az egész veszekedésből. Ivy rosszallóan néz hátra, de nem foglalkoznak vele a hátul ülők.
Összesen hatan utazunk a kilenc személyes kisbuszban. A sofőr jobb oldalon, mellette Ivy, a középső sorban én, az ablak mellett (bal oldalon), aztán Evelyn (aki időközben változtatott a helyzetén) és leghátul Mia, meg a vörösbarna hajú Trixie.
Szegény olyan csendes, amikor velünk utazik, bár meg tudom érteni, hiszen teljesen őrültek ezek a lányok. Mia és Evelyn folyton egymást basztatja, így mi mindig élvezhetjük a műsorukat - ingyen.

Megpillantom a táblát, amin nagy betűkkel díszeleg a Hornsby felirat. Ünneprontóként Evelyn visszamászik mellém, és jól meglök, mire lefejelem a sofőrünk ülését.
- Nyomorék! - sziszegem a fogaim közt, mire óvatosan ülőhelyzetbe tornázom magam.
- Nyugi már Brynny, viszontláthatod a drága sztárpalántádat, nem kell félni! - hisztérikus rohamot kap, mire felmegy bennem a pumpa. Mi az, hogy Brynny?! Mi az, hogy az Én sztárpalántám?! Mi az, hogy tud róla?!
- Kitekerjem a nyakad, te ribanc? - nézek a szemébe, mire két perc után elneveti magát. 
Mindig is tisztában volt vele, hogy velem nem érdemes ujjat húzni, de sosem fogadja meg a tanácsokat ezzel kapcsolatban. A munkahelyen inkább kerüljük egymást, de utazáskor elkerülhetetlen a vita, amit szegény sofőrünknek, Billnek is végig kell hallgatnia.
- Azt hiszed félek tőled? - kacarászik.
- Idegesítő hangokat hallok. Mintha Evelyn macskájának a nyivákolását hallanám, miközben valaki éppen borotválja! - mondom, mire a végére egyszerre tör ki belőlünk a nevetés, kivéve persze Evelynből.
A mindene a macskája és utálja, ha szórakoznak vele.
- Lányok, megérkezünk tíz perc múlva, bírjátok ki! - szól Bill, csak egy pillanatra elnézve a tükörtől.
- Le akarja borotválni a macskám! - sipákol a szőkeség.
- Én? Hozzá sem érnék ahhoz a dagadt zsírgolyóhoz! - teszem magam elé a kezeimet, közben a fejemet rázom.
- Te kurva!
Na igen. És innentől kezdve tekinthetjük a témát lezártnak, miután sikeresen egymásnak estünk, és téptük egymás haját. Oké, ez nem igaz, mert, ha hozzámérne, nem úszná meg élve. Vagyis, ha a hajamhoz. Az tiltott terület, plíz!

Hornsby. Nem jut róla eszembe semmi, de nem is igazán érdekel. Bár, ha jobban belegondolok... Nem is tudok róla semmit, akkor mi jutna eszembe?
Még mindig a sztárpalántán jár az agyam, már, ha egyáltalán az volt. Tökmindegy... Viszont kicsit sajnálom, mert William biztos kirángatta a szobából, vagy, ha onnan kijutott, akkor az ajtóból ráncigálta vissza a pulthoz, hogy fizessen. Basszus... akkor viszont megtudta a nevem! Ó, te jó ég!
- Brynn, itt vagy? - szól hátra Ivy, mire eszeveszetten forgatni kezdem a fejem.
- Hogyne - felelem fáradtan.
Evelynnel még pár perces civakodásba kezdünk, de Bill megnyomja a rádió gombját, ezzel elcsitítva minket.
- Halkan, lányok! - néz ránk a visszapillantó tükörből.
Megforgatom a szemem és a rádióban szóló Britney számra koncentrálok, de hamar felváltja valami újságíró vagy riporter szava.
- Üdvözlünk titeket köztünk! Alig vártuk már, hogy gyertek! Nos, kezdhetjük? - kérdezi a tévés, riporter vagy újságíró. Elnevezem Alexnek.
- Természetesen - feleli valaki, kicsit mélyebb hangú.
És azok az unalmas kérdések hangzanak fel, mint a legtöbb interjúban, szóval nem is méltatom magam arra, hogy figyeljek.
Azonban akármennyire is próbálkozom, csak hallgatom a beszélgetést, mikor egy ismerős hang válaszol.
- Ő az - suttogom magam elé, de sajnos nem elég halkan, mert a többik mind egyszerre kérdezgetik, hogy "Mi van?".

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, és kíváncsi vagyok, hogy Luke, és Brynn beszélni fognak-e! Kíváncsi vagyok!! Hamar a részt, mert beleőrülök
    Ölel, Gab

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága!

      Annyira örülök! :D Hmm, azt hiszem hamarosan kiderül. :)
      Hát, a résszel még várnod kell, de igyekszem. Nem akarom elsietni, mint az elsőnél, mert akkor bonyodalom lenne :3

      Ölellek,
      Brynn

      Törlés
  2. Szia!
    Az előbb voltam olyan béna, hogy azt hittem, csak egy fejezet van fent, de szerencsére időben észrevettem, hogy még kettőt nem olvastam el. Örültem is neki :)
    Egyébként tudsz róla, hogy mindig a legjobb résznél hagyod abba a fejezeteket? :D
    Tetszett, hogy kicsit többet megtudhattunk a két főszereplő környezetéről, és ismerőseiről (Brynn esetében inkább nem mondok barátokat), kíváncsi vagyok, a lány hogy került egy ilyen helyre, és legfőképpen, miért. Bár az már a címből is nyilvánvaló, hogy Luke segítenni fog neki, de egyelőre elképzelni sem tudom, hogyan.
    Kíváncsian várom a folytatást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves-drága Szimy!

      Nos... Már másodjára gépelem be ezeket a sorokat, mert oly szeretett bloggerünk törölte az egészet. Így egy kisebb szívroham keretében vázolnám (ismét :)) a válaszaimat:

      Nagyon örülök, hogy írtál nekem és jócskán kifejtetted a véleményed. Egy író számára mindig jó, ha kritikát kap (főleg, ha építő jellegű), így én is sokkal boldogabb lettem tőle!

      Ami a részleteket illeti... Nos, pontosan mire is gondoltál? :D Csak nem kíváncsi lettél volna a szobában történt dolgokra? :D Azt hiszem Brynn- éknek nem igazán tetszett volna, haha! :)

      Nagyon örülök, hogy sikerült megkedveltetnem veled a szereplőket, (Luke nagyon cuki lesz, olyan aww, aztán arrggh meg minden :D) nekem kedvencem például a sztárpalánta. Nem, semmi bajom Brynn- el, de tőlem teljesen eltér, így egy kicsit nehéz írni, de imádom! :)

      A történetről pedig... Azért fogtam bele, mert még én sem láttam ilyesfajtát és jó ötletnek gondoltam. Van egy másik ötletem (remélem, míg nem rakom ki hivatalosan, addig valaki nem nyúlja le), de még nem szándékozom közzétenni.

      Brynn... Nem emlékszem pontosan, hogy melyik fejezetben, de lesz olyan, ahol kicsit (azt hiszem) bővebben mesél a múltjáról és akkor talán-talán, ha nagyon ügyesek vagytok, sikerül megfejteni, hogy miért került oda! :D

      Ömm... a segítségről sajnos nem beszélhetek, mert akkor lelőnék egy csomó poént, az úgy nem oké! :(
      Úgyhogy meghagyom nektek a találgatásokat, remélem lesz, aki megfejti! :D

      Ölel,
      Brynn

      Törlés